Artikel Expositie Galerie Het Moment Zierikzee -
Expositie van Jan G. Marque bij Galerie Het Moment in Zierikzee

Vanaf zondag 1 juli zijn er bij galerie het moment in Zierikzee landschappen te bezichtigen van de schrijver en kunstschilder Jan G. Marque. De expositie zal tegelijkertijd starten met de Kunstwandeling Zierikzee en eindigen met de volgende Kunstwandeling Zierikzee op zondag 2 september.

Jan G. Marque kiest ervoor de aanschouwer de voorstelling gevoelsmatig te laten ondergaan. Dit doet hij met een traditioneel palet in olieverf op linnen. Doormiddel van scherpe penseelstreken creëert hij kleurrijke, virtuoze, romantische landschappen die met veel gevoel en oog voor detail vervaardigd zijn. Hierbij geeft het landschap de kijkrichting aan en houdt het gevonden licht de aanschouwer vast.

De kunstenaar geeft ons met zijn imposante werk welbewust een glimp naar het verleden. Zij die zich nog wel eens in de bossen begeven en de schoonheid van de natuur kennen, zullen er zeker een beeld in herkennen die ook het heden vertegenwoordigd.
Hier haalt de schilder in hem dan ook zijn inspiratie vandaan. Veel reizen en wandelen in de natuur zorgen voor voldoende informatie en inspiratie om thuis te gaan ontwerpen. Ieder landschap is opgebouwd uit fragmenten van beelden zoals Jan G. Marque het voor het grootste gedeelte in werkelijkheid zelf heeft gezien en meegemaakt op een van zijn reizen. Dit, aangevuld met eigen ideeïn waarbij hij het landschap net als zijn voorgangers idealiseert, schildert hij zonder gebruik te maken van schetsen en voorstudies, rechtsreeks de voorstelling op het doek.

Een ding is in ieder geval zeker, de landschappen van Jan G. Marque zijn tijdloos en inspirerend.Expositie van zondag 1 juli tot en met zondag 2 september 2012.
Galerie het moment.
poststraat 28-30
4301 AD zierikzee

Openingstijden: woensdag t/m zaterdag 11:00-17:00 uur.
De galerie is tevens open op afspraak van dinsdag t/m zaterdag:+31(0)111 411 202
zondag en maandag gesloten
E-mail: galerie@galeriehetmoment.nl
Website: www.galeriehetmoment.nl/