Artikel Expositie Filosofisch Realisme, een Expose Vaals
Filosofisch Realisme, een Exposé

Vanaf 12 december 2015 tot en met 14 maart 2016 zal er een kort samenvattend overzicht te zien zijn van het werk van de schrijver en kunstschilder Jan G. Marque in galerie Erté Fine Arts in Vaals.
Onder de noemer "Filosofisch Realisme, een Exposé" organiseert deze kleine dynamische galerie een bijzondere kunstvorm, Filosofisch Realisme.
Het Filosofisch Realisme is een kunstvorm, waarbij betekenissen van woord- en beeldsymboliek (onderschrift + schilderij) zijn samengevoegd. De toeschouwer wordt hierbij aangespoord tot het zoeken naar onderwerpen en tevens aangezet tot nadenken.

Doormiddel van bekend voorkomende klassieke middelen, schilderijen en teksten, laat Jan G. Marque de bezoeker een onbekende wereld betreden. Een wereld waar niets is wat het lijkt. Want binnen een Filosofisch Realistisch kunstwerk ligt verbazing op de loer. Het onderwerp van het kunstwerk wordt namelijk zelf niet uitgebeeld of genoemd. Voor het spel wat nadenken heet zijn woord en beeld dusdanig samengesteld dat ze een interactie zullen vormen en waarbij de eigen kennis en ervaring van de aanschouwer gaat meespelen. Op deze ingenieuze manier wordt de aanschouwer eerst participant van het bestaande kunstwerk en vormt het in zijn gedachten om tot een ander, persoonlijker kunstwerk.
Al met al een boeiende, interessante en originele kunstvorm. Een expositie die in ieder geval de moeite waard is om eens te bezoeken.

De kunstenaar zal zelf op zaterdag 12 december de gehele middag aanwezig zijn bij Erté Fine Arts.


Galerie Erté Fine Arts
Kerkstraat 14
6291 AC VAALS
Openingstijden: donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 - 17:00 uur.
Openingstijd 8 november: 13:00 - 17;00 uur.
Telefoon: 0475-481714
E-mail: info@ertefinearts.com