Filosofisch Realisme en de Boslandschappen, vergezichten van schrijver en Meester-landschapschilder Jan G. Marque 22
Introductie

Filosofisch Realisme en de Boslandschappen, vergezichten van schrijver en Meester-landschapschilder Jan G. Marque Jan G. Marque is geboren in 1968 en werkt sinds 1989 als professioneel schrijver en kunstschilder.
Hij is de initiator van de kunstvorm "Filosofisch Realisme". Het Filosofisch Realisme is een kunstvorm, waarbij betekenissen van woord- en beeldsymboliek (onderschrift + schilderij) zijn samengevoegd. De toeschouwer wordt hierbij aangespoord tot het zoeken naar onderwerpen en tevens aangezet tot nadenken.

Daarnaast schildert hij boslandschappen en vergezichten als voortzetting van een traditie in de zelfstandige Nederlandse landschapschilderkunst, welke begon met het werk van de landschapschilder Joachim Patinir.

Op verzoek schildert hij ook portretten in opdracht. Zo heeft hij diverse portretten geschilderd, waaronder een grote portretopdracht voor een bekende universiteit in Belgïe.

Mocht u nog vragen hebben, of indien u zijn werk in zijn atelier wilt bezichtigen, wat na afspraak altijd tot de mogelijkheden behoort, vul dan het contactformulier in. Hij zal dan zo spoedig mogelijk antwoorden.